Tyske skoleelever ville gennemtvinge sharia-lov

Illustrationsfoto: Patricia190784

Af Michael Skovgaard

Tyskland: En gruppe elever i den tyske by Neuss i NRW skulle ifølge avisen „Rheinische Post“ havde forsøgt at lege sharia-politi. Nu er det rigtige politi på sagen.

Fire elever i en 9. klasse skulle have forsøgt at udøve pres på muslimske klassekammerater. De krævede således, at alle de kvindelige lærere skulle tildækkes, og at der skulle indføres kønsopdelt undervisning. Desuden havde de over for lærere tilkendegivet, at de afviser demokratiet.

Skoleledelsen overgav sagen til politiet, som nu er i færd med at undersøge eleverne og ikke mindst deres forældre. Ifølge myndighederne finder lignende episoder sted i andre skoler efter Hamas‘ terrorangreb den 7. oktober. Der opstår ballade i klasseværelserne, hvis en lærer taler imod anti-semitisme og forklarer, hvorfor Hamas er en terror-organisation. Især kvindelige lærere bliver svinet til og betegnet som vantro. Siden tilstrømningen i 2015 har man nu bydele i flere tyske storbyer, som er stærkt præget af muslimske elever, som skriver på sociale medier, at jøderne er onde og fjender af Islam, og derfor skal de bekæmpes.

Trods eksperters advarsler mod den stigende radikalisering blandt unge muslimer er der ikke noget konkret på bordet ud over forslag om bedre integration. Ifølge en talsmand for CDU‘s ungdomsafdeling har Tyskland brug for en ærlig debat om problemerne, som den siddende Ampel-regering tøver med at forholde sig til.

Share This