Tysk satiriker vil lægge sag an mod Merkel

Jan Böhmermann Foto: Jonas Rogowski

Tyskland: Den tyske satiriker Jan Böhmermann truer landets kansler Angela Merkel med en sag for hendes kritiske udtalelser omkring hans satiriske digt om den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan, skriver avisen Tagessspiegel.

Jan Böhmermann anklager via sin advokat Angela Merkel, som i sin tid betegnede Böhmermans digt som “bevidst krænkende”. Det betegner Jan Böhmermann som en krænkelse, da Angela Merkel, som repræsentant for den regerende magt ikke må udtale sig om juridiske spørgsmål.

Jan Böhmermanns advokat har ifølge Tagesspiegel henvendt sig til Angela Merkel og forlanger, at hun tager afstand fra sin vurdering af Jan Böhmermanns satiriske digt. Sker det ikke indenfor en uge, er Jan Böhmermann parat til at gå rettens vej.

Jan Böhmermann beskrev Recep Tayyip Erdogan i sin digt blandt andet med disse ord: “Han er fej og hæmmet, og hans lem lugter af döner. Han er et perverst, dumt svin, der tager gummimaske på og slår piger. Når han ikke tæsker kurdere og kristne, knepper han geder og ser børneporno.”

Angela Merkel accepterede sidste år en anmodning fra Tyrkiet om retsforfølgelse af Jan Böhmermann. Sagen mod Böhmermann blev dog i oktober sidste år droppet, da det blev konstateret, at Böhmermann ikke begik nogen forbrydelse. ota

Share This