Tysk minister forsøger at mørklægge rapport om grænsekontrol

Thomas de Maizière Foto: Christliches Medienmagazin

Tysk politi konstaterer i en rapport et højt antal ulovlige indrejser ved den tysk-østrigske grænse, men rapporten falder ikke i god smag hos Tysklands indenrigsminister Thomas de Maizière

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Trods lukningen af Balkan-ruten har det tyske politi konstateret et højt antal migranter og ulovlige indrejser ved den tysk-østrigske grænse. Det fremgår af politiets endelige rapport efter den midlertidige grænsekontrol forbindelse med G 20-topmødet i Hamburg. ”Funke Mediengruppe” er kommet i besiddelse af den 12 sider lange rapport.

I perioden 12. juni til 10. juli var politiets fangst således 6.125 personer uden gyldig opholdstilladelse, 4.546 forsøg på ulovlig indrejse og 812 overtrædelser af narkotikalovgivningen. Desuden blev 782 efterlyste personer anholdt.

”Alene disse resultater taler for genindførelse af grænsekontrol, da det vil indebære en stor sikkerhedsmæssig gevinst for Tyskland”, lyder det i rapporten.

Ifølge kilder i politiet skulle indenrigsminister Thomas de Maizière have forsøgt at forhindre offentliggørelse af rapporten, da han ikke ønsker en debat om fordelene ved grænsekontrol op til det kommende valg.

Share This