Tysk erhvervsliv urolig over migrantpolitik

Fabriksanlæg i Eilenburg, Tyskland. Foto: Joeb07 (GNU Free Documentation License)

Fabriksanlæg i Eilenburg, Tyskland. Foto: Joeb07 (GNU Free Documentation License)

Af Uffe Gardel

UffeUtilfredsheden med Merkel-regeringens migrantpolitik trives ikke kun blandt vælgerne. Efter søndagens landdagsvalg melder flere erhvervsfolk fra de mellemstore virksomheder sig i koret af stemmer, som kræver en kurskorrektion i migrantpolitikken. Det skriver Handelsblatt.

“Nu har vi brug for en politisk treklang af stabile regeringskoalitioner, mere kompentente løsninger i flygtningekrisen og en dagsorden for fremtidssikring,” siger således Thilo Brodtmann, som er direktør for Forbundet af Tyske Maskinproducenter og Anlægskonstruktører (Verband der deutschen Maschinen- und Anlagenbauer, VDMA), til Handelsblatt.

Wolfgang Grupp, leder af beklædningsfirmaet Trigema, siger til avisen, at “AfDs resultat er en klar protest mod CDU. Hvis kansleren tidligere havde ændret kurs i flygtningepolitikken, ville AfD ikke have fået denne tilslutning,” siger han.

Søndagens valg i delstaterne Sachsen-Anhalt, Rheinland-Pfalz og Baden-Württemberg gav en choksejr til AfD, som rykkede ind i delstatsparlamenterne med tocifrede stemmeprocenter.

Share This