Tysk Bundesliga profil bliver russer

Roman Neustädter t.v. Foto- CFC Unofficial (Debs)

Roman Neustädter t.v. Foto- CFC Unofficial (Debs)

Det har længe ligget i kortene, at den tyske Bundesliga profil Roman Neustädter fra Schalke 04 skulle få russisk statsborgerskab, og nu ser det endelig ud til at ske.

Af Toke Møller Theilade

Rusland: I Rusland har man længe diskuteret muligheden for at give udenlandske fodboldspillere russisk pas, så de kan hjælpe landsholdet frem imod VM på hjemmebane i 2018. Sidste år modtog Lokomotiv Moskva målmanden Guilherme, der har været i Rusland siden 2007, russisk statsborgerskab, og nu ser det ud til, at tyske Roman Neustädter følger efter ham.27 årige Neustädter har været en profil i den tyske Bundesliga siden sin debut i 2008, og han har ydermere spillet to landskampe for Tyskland. Begge Neustädters kampe for Tyskland har dog været træningskampe, hvorfor han endnu ikke er låst efter FIFAs regler, der tillader en spiller at skifte nationalitet, så længe han ikke har spillet kampe i officielle turneringer.

Neustädter blev født i Dnipropetrovsk i Sovjetunionen i det nuværende Ukraine. Hans far, Peter Neustädter, var også professionel fodboldspiller, og efter Sovjetunionens fald tog han sin familie med til Tyskland, da han skrev kontrakt med Karlsruher SC og senere Mainz 05, hvor Roman Neustädter også startede sin professionelle karriere.

Den unge Neustädter, der i øvrigt snakker flydende russisk, blev for første gang kontaktet af det russiske fodboldforbund for et år siden, men det var ikke før for nyligt, at kontakten for alvor blev konkret. Overfor det russiske nyhedsbureau TASS bekræftede Schalke 04 forleden, at Neustädter havde indsendt de fornødne dokumenter for at blive russisk statsborger, og den russiske sportsminister Vitaly Mutko har tidligere lovet at skaffe midtbanespilleren et russisk pas så hurtigt som muligt.

I slutningen af januar fortalte Neustädter Schalkes officielle hjemmeisde, han håber på spille for Rusland ved både de opkommende EM og VM turneringer.

Share This