Tysk avis offentliggør et manifest: Sådan opfører man sig i Tyskland

Tyskland: Den tyske avis Bild reagerer på den seneste bølge af demonstrationer og de mange problemer i flere tyske byer, ved at offentliggøre et manifest, der retter sig til udlændinge i landet.

“Vores verden er i opløsning, og vi er midt i den. Siden Hamas’ terrorangreb på Israel har vi oplevet en ny dimension af had i vores land – mod vores værdier, demokrati og Tyskland.
De seneste dage afslører, hvad der har ulmet i vores samfund i lang tid: Der er mange mennesker i vores land, som kæmper mod vores livsstil. Folk, der fejrer drab på uskyldige civile. Som lærer deres børn at hade andre, fordi de er “vantro”. De vil forbyde kvinder at bære nederdele eller bukser. Som foragter Grundloven og lytter til radikale prædikanter i stedet. Udnytter vores tolerance, fordi de ønsker et andet samfund. Tyskland må nu sige NEJ!”

Sådan lyder de indledende linjer i et manifest offentliggjort i sidste uge i den tyske avis Bild og bestående af 50 punkter. I disse står der:

 1. Grundlovens artikel 1 gælder for alle, der bor i Tyskland: “Den menneskelige værdighed er ukrænkelig”!
 2. Der er ingen vantro for os! Alle kan tro på hvad de vil – også julemanden.
 3. Enhver, der anser vores forfatning og vores retssystem for at være en samling af ikke-bindende råd, bør forlade Tyskland så hurtigt som muligt.
 4. Hvis du vil bo fast hos os, skal du lære tysk. Kun hvis vi taler det samme sprog, vil vi forstå hinanden.
 5. Enhver kan fredeligt demonstrere for deres tro i Tyskland. Ytringsfrihed omfatter ikke at true eller slå folk, kaste med sten, sætte ild til biler eller fejre mordere.
 6. Vi maskerer eller dækker os ikke til, vi kigger i hinandens ansigter (medmindre det er karneval eller Corona).
 7. Respekt og næstekærlighed opretholder vores frie samfund.
 8. På baggrund af det mørkeste kapitel i vores historie er Israels sikkerhed tysk eksistensberettigelse! Det betyder, at det ikke kan forhandles om det jødiske folks sikkerhed. Kritik af Israels politik er naturligvis tilladt.
 9. Vær venlig: Vi siger værsgo og tak.
 10. Vi giver gerne hånd, når vi hilser eller siger farvel.
 11. Vi ser politiet som “venner og hjælpere”, ikke som et undertrykkende apparat eller som en fjende, som en modstander.
 12. Mange tyskere spiser svinekød. Her er i øvrigt næsten 10 millioner vegetarer eller veganere. Friheden kommer også gennem maven.
 13. Staten har monopol på vold. Bortset fra de statsautoriserede organer har ingen ret til at udøve vold mod mennesker eller ejendom.
 14. Vi accepterer, at vores frit valgte Parlament fastsætter reglerne for vores sameksistens, som kan prøves af uafhængige domstole.
 15. Mænd har lov til at elske mænd og kvinder har lov til at elske kvinder. Enhver, der har et problem med dette, er selv problemet. Elsk og lad elske!
 16. Selv hvis nogen føler sig som hverken en kvinde eller en mand, vil han eller hun ikke blive forfulgt eller straffet. Hos os får borgerne lov til at tænke ud af boksen og leve skævt.
 17. Vi ser ikke sociale myndigheder som arbejdsgivere, men som institutioner, der hjælper mennesker i økonomisk nød, mennesker der ikke kan arbejde. Ikke folk, der ikke vil arbejde.
 18. Vi respekterer retsvæsenet, fordi det dømmer uden hensyn til personer.
 19. Kvinder bærer bikini eller badetøj i svømmehallen. Og hvis du kunne tænke dig at svømme nøgen i Østersøen – det er også okay!
 20. Kvinder og mænd har lige rettigheder i enhver henseende.
 21. Ligestilling med hensyn til løn for arbejde (vi skal stadig indhente det!)
 22. Vi diskuterer kontroversielt og passioneret, men vi fornærmer ikke dem, der tænker anderledes.
 23. Vi er tolerante over for mennesker.
 24. Og har ingen tolerance for intolerance!
 25. Vi bruger kun fyrværkeri nytårsaften, altså når det er tilladt.
 26. Vi brænder ikke flag af stater, vi ikke kan lide. Dette er en strafbar handling!
 27. Vi respekterer enhver religion, men vi adskiller klart religion fra staten.
 28. Kvinder, der er utro, bliver ikke udstedt og bestemt ikke slået eller endda stenet! I tilfælde af skilsmisse har forældrene fælles forældremyndighed. Det er lige meget, hvem der fik ægteskabet til at mislykkes.
 29. Du behøver ikke at være jomfru for at blive gift!
 30. Enhver, der søger beskyttelse mod politisk forfølgelse eller krig, vil modtage den. Og selv dem, der ikke har ret til det, får ofte lov til at blive. Vi forventer ikke taknemmelighed for dette, selvom det ville være passende. Men det, vi kræver, er, at vores love bliver nøje overholdt, og at vores værdier og vores levevis respekteres.
 31. Vi gifter ikke børn. Og heller ikke mænd med mere end én kone.
 32. Kvinder – ligesom mænd – bestemmer selv, hvordan de klæder sig, hvem de er venner med, hvem de elsker, om de foretrækker at gå på diskotek eller i kirke, hvem de stemmer på, og hvilken karriere de tager.
 33. Tyskland er et grillland. Efter en picnic i parken tager vi vores affald med os.
 34. Knive hører hjemme i køkkenet og ikke i vores bukselommer.
 35. Vi betaler skat, fordi vi ved, at de er grundlaget for staten.
 36. Når en kvinde siger nej til en mand, gælder det. Alt andet udgør den strafbare handling seksuel chikane eller voldtægt.
 37. Vi forventer, at alle, der kan og har lov til at forsøge at finde arbejde og arbejder og betaler for deres egen levevej – også selvom socialhjælp eller borgerydelse i første omgang er højere end deres løn.
 38. I Tyskland er der skolepligt. Vi tror på vigtigheden af ​​uddannelse og læring.
 39. Vi frigør plads på busser og tog til ældre og mennesker med handicap.
 40. Skål, Tyskland! Øl og vin er en del af kulturen her. Det skal du respektere, og hvis du ikke vil drikke, så lad være.
 41. Hvor lang eller kort nederdelen er, bestemmes udelukkende af kvinden, der bærer den.
 42. Enhver, der ikke kan tolerere, at politikere, vise stjerner, guder eller profeter bliver karikeret, er et forkert sted i Tyskland.
 43. Medierne stiller spørgsmålstegn ved politikerne, men vi har grundlæggende tillid til, at de valgte træffer beslutninger sandfærdigt og til gavn for befolkningen.
 44. Ære betyder ikke den stærkestes ret.
 45. Respekt og påskønnelse er lige så naturligt på sociale netværk, som det er i supermarkedet eller på kontoret.
 46. ​​Vi forsøger at beskytte miljøet og skåne ressourcer. Bæredygtighed er fremtiden.
 47. Tyskland har et hjerte for børn. De bliver ikke slået, men opmuntret.
 48. Fløjte eller råbe efter kvinder er chikane.
 49. Hos os får drenge og piger lov til at tage på skoleture sammen, til sport og svømmeundervisning.
 50. Vi elsker livet og ikke døden.
Share This