Tusk og Obama enige om hård linie mod Rusland

Den amerikanske præsident barack Obama sammen med Donald Tusk  Foto: Mateusz-Włodarczyk

Den amerikanske præsident barack Obama sammen med Donald Tusk Foto: Mateusz-Włodarczyk

USA/EU/Rusland: EU præsident Donald Tusk og den amerikanske præsident Barack Obama er enige i, at det er nødvendigt at give Rusland et klart svar over landets rolle i den ukrainske konflikt. Det skriver EurActiv.

De to præsidenter mødtes mandag aften i Washington, og situationen i Ukraine var et af mødets vigtigste emner.

”Vi værdsætter det arbejde som kansler Angela Merkel og præsident Francois Hollande fik stablet på benene i Minsk, men vi ved også fra vores erfaring i de seneste år, at det bliver meningsløst, medmindre vi fører skarp tilsyn med implementeringen af disse aftaler, siger Barack Obama.

Donald Tusk understreger, at det er vigtigt at EU og USA står sammen om deres politik i forhold til Rusland og ikke giver Rusland en chance for at splitte Europa og forholdet mellem USA og EU.

Våbenhvileaftalen fra Minsk bliver ellers generelt betragtet for at holde, og alt tyder på, at både separatisterne og ukrainerne har trukket tunge våben tilbage, sådan som aftalt i Minsk.

Der er dog fortsat meldinger om enkelte kamphandlinger. Den ukrainske præsident Petro Porosjenko meddelte dog mandag, at 64 ukrainske soldater har mistet livet siden våbenhvilen blev indgået den 15. Februar. ota

Share This