Tusk indkaldes som vidne i Smolensk-sagen igen

Donald Tusk Foto: Mateusz Włodarczyk

Polen: Europas præsident og Polens forhenværende premierminister Donald Tusk er igen blevet indkaldt som vidne i en undersøgelse af flyulykken i Smolensk i 2010, hvor Polens daværende præsident Lech Kaczynski og 95 andre højtstående polakker mistede livet. Tusk er indkaldt til den 5. juli, skriver polske medier.

Donald Tusk var Polens premierminister, da ulykken i Smolensk skete. Polens regerende parti Lov og Retfærdighed sætters spørgsmålstegn ved Donald Tusks rolle i ulykken og har iværksat en ny undersøgelse af ulykken. Polens forsvarsminister Antoni Macierewicz anklager blandt andet Donald Tusk for “diplomatisk forræderi”, da han ifølge ham stillede sig tilfreds med resultaterne af efterforskningen og heller ikke har været i stand til at sikre, at resterne af flyvraget blev returneret til Polen.

Det er anden gang, at Donald Tusk indkaldes som vidne i sagen. I april tilbragte han otte lange timer i Warszawa, hvor han blev indkaldt som vidne i en sag om et påstået samarbejde mellem den militære polske kontraspionage (SKW) og russisk sikkerhedstjeneste FSB. ota

Share This