Tusk advarer om Polexit

Donald Tusk Foto: Mateusz Włodarczyk

Polen: Polen kunne forlade Polen hurtigere end nogen havde forventet, advarede torsdag tidligere polske premierminister og tidligere præsident for Det Europæiske Råd, Donald Tusk på TVN24.

“Der har været mange tragedier i historien, ikke fordi nogen planlagde en ulykke, men fordi nogen var uansvarlig, tåbelig og en gambler,” siger Tusk. Han mener, at begivenheder som f.eks. Brexit eller et muligt samme skridt fra Polen ikke ville ske, fordi nogen planlagde det, men fordi “nogen ikke kunne planlægge et alternativ til et sådant drama”.

Europa-Kommissionen er i strid med den nuværende polske nationale konservative regering om kerneværdierne i EU, og repræsentanterne for det polske regeringsparti har angriber Bruxelles på grund af det.

“Hvis man sammenligner Bruxelles eller EU med Sovjetunionen eller Hitler -besættelsen, vil sådanne ord ikke gå ubemærket hen og ikke blive ustraffede. De ødelægger vores ry i Europa,” siger Tusk i kommentar af sådanne udsagn, der blev afgivet af næstformanden Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) parlamentariske gruppe, Marek Susky.ota

Share This