Turkmenistan forbyder sorte biler

Denne sorte Skoda må ikke køre i Turkmenistan Foto: Wikimedia

Turkmenistan: 1. januar 2018 er en ny lov i Turkmenistan trådt i kraft. Landets præsident Gurbanguli Berdymuhamedov har forbudt kørsel i sorte biler, skriver Hronika Turkmenistana.

Ifølge landets nye lov er alle sorte biler set i gadebilledet per 1. januar blevet slæbt væk af det turkmenske politi. Ejerne af bilerne skal enten omlakere deres biler med en anden farve eller får deres biler konfiskeret. Loven har ifølge turkmenske medier fået priserne på omlakering af biler til at stige til det dobbelte og koster i dag omkring 1.000 amerikanske dollars ( ca. 6.200 kroner).

Loven om sorte biler har været undervejs siden 2015, hvor det blev forbudt at importere sorte biler til Turkmenistan. Præsident Gurbanguli Berdymuhamedovs yndlingsfarve er ifølge Hronika Turkmenistana hvid, som er en optimistisk farve, mens sort bliver betegnet som trist. Præsidentens lidenskab for hvid farve ses også i Turkmenistans hovedstad Asghabat, hvor huse og fortove er belagt med hvid marmor. Gurbanguli Berdymuhamedov selv kører dog angiveligt i en grøn bil, en Bugatti Veyron.

Den turkmenske hovedstad Asghabat Foto: Ota Tiefenböck

Der er præsidentvalg i Turkmenistan i næste måned, hvor Gurbanguli Berdymuhamedov står til at genvinde posten. Turkmenistans parlament har tidligere sidste år ændret den turkmenske forfatning, som gør det muligt for ham at være Turkmenistans præsident resten af sit liv. ota

Share This