Trussel om EU retssag får tjekkiske politikere på barrikaderne

Tjekkiet: Tjekkiet er i oprør, efter at Europa Kommissionen tirsdag meddelte, at den vil indlede retlige skridt mod Tjekkiet på grund af landets afvisning af flygtningekvoter. Tjekkiets tidligere præsident Vaclav Klaus mener, at tiden er kommet til at forberede Czexit, skriver den tjekkiske nyhedsserver Idnes.

”Tiden til at forberede vores lands afgang fra EU er kommet. Vi protesterer ganske resolut mod EU`s beslutning om at indlede en sag mod Tjekkiet på grund af en såkaldt manglende vilje for at tage imod migranter på baggrund af Bruxelles dikterede kvoter. Vi protesterer imod EU`s forsøg på at straffe os og bringe os til lydighed, siger Vaclav Klaus.

Vaclav Klaus er langtfra den eneste, som kommer med kritiske udtalelser over for Europa Kommissionens beslutning. Tjekkiske politikere på tværs af politikere på tværs af politisk tilhørsforhold fordømte tirsdag eftermiddag Bruxelles beslutning.

Tjekkiets udenrigsminister Lubomir Zaoralek ser kommissionens beslutning, som en mulighed for at forklare Tjekkiets argumenter imod flygtningekvoter.

”Lande som har en anden historie, har på sit territorium hundredetusindvis af mennesker, hvis integration har spillet fallit. Vi skal tvinges til at skabe samme miljø, så vi en dag skal konstatere, at vi heller ikke kan klare integrationen. For mig handler det om sikkerhed, jeg ønsker ikke skabe enklaver, hvor bliver bange for at færdes i. Solidaritet for mig er ikke at lave de samme fejl, siger han og tilføjer:

”Vi kunne være hyklere. Vi kunne fortsætte en Potemkin-politik. At vi tager imod de mennesker, og de alligevel smutter dertil, hvor de ønsker, hvor de ønsker at være, og vi vil gøre, som om vi har opfyldt vores pligter, men den slags politik ønsker vi ikke føre.”

Ligeledes Tjekkiets statsminister Bohuslav Sobotka er kritisk.

”Tjekkiet er imod omfordeling af flygtninge, dels på grund af at systemet ikke fungerer, dels på grund af den sikkerhedsmæssige situation i Europa. Denne holdning står vi ved og er parat til at tage alle midler i brug for at forsvare, i EU og ved domstole, siger han.

Tjekkiets regering bliver også bakket op af oppositionspartierne.

”Det er bedre ikke at sidde ved bordet,end at tjene som en ret ved middagen. Den eneste løsning er, at regeringen begynder at forhandle en varig undtagelse fra EU`s migrationspolitik, siger europolitiker Jan Zahradil fra partiet ODS. ota

Share This