Trumps udtalelse om Krim møder klar afvisning i Rusland

Kreml Foto: Pavel Kazachkov

Kreml Foto: Pavel Kazachkov

Rusland/USA: Tilbagelevering af Krim til Ukraine kan ikke blive en del af en handel mellem USA og Den Russiske Føderation. Det ville være det samme, som hvis Rusland, forlangte Alaska tilbage. Det mener formand for komiteen for forsvar og sikkerhed i Rusland, Viktor Ozerov, skriver Ria Novosti.

Donald Trump sagde tirsdag at han er indstillet på et godt forhold til Rusland, men udover, at Rusland leverer Krim tilbage til Ukraine også forventer deeskalering af russiske aktiviteter i Ukraine. Men denne udtalelse møder en klar modstand i Rusland.

Ifølge Leonid Slutskij, formand for komiteen for udenrigspolitiske anliggender i Statsdumaen, er udtalelsen ikke en afslutning for en mulighed for at restarte forholdet mellem USA og Rusland, men den viser, at forventninger til Donald Trump er overdrevne. Ifølge ham er Trumps udtalelse dog forståelig og forudsigelig, da den afspejler, hvad andre amerikanske politikere mener. Ligeledes talsmand for det russiske udenrigsministerium kommenterer Trumps udtalelse:

“Vi giver ikke vores territorium tilbage, Krim er en del af Den Russiske Føderation, siger Marija Zacharova. ota

Share This