Triste konsekvenser af den russisk-ukrainske konflikt

Illustrationsfoto: Donbas

Ukraine/Rusland(VIDEO): Den russisk-ukrainske konflikt er ikke kun Ruslands anneksion af Krim, krigen i Østukraine og de seneste problemer i Det Azovske hav. Det anspændte forhold rammer også almindelige mennesker i grænseområderne mellem Rusland og Ukraine, viser en reportage lavet af AP.

Et af stederne er landsbyen Chertkovo/Milovoe, beliggende på grænsen, og i efteråret delt med et hegn af pigtråd. Hegnet er opsat af russiske myndigheder paradoksalt nok midt på en vej, som tidligere blev kaldt Venskabsgade.

Hegnet betyder, at familer er blevet delt. Valentina Boldyreva har en søster, som bor på den anden side af hegnet. De to søstre taler nu sammen kun stående på hver side af hegnet. Heller ikke det foregår dog helt uden problemer. Ukrainske grænsevagter forbyder dem ifølge Raisa Jakovleva at tale sammen. Landsbyens indbyggere kan godt besøge den anden side i enten Ukraine eller Rusland, men det skal ske på en grænseovergang, hvor man må påregne en længere ventetid.

Mange har ifølge AP planer om at flytte væk fra landsbyen, da de mener, at hegnet har forvandlet landsbyen til et fængsel. ota

 

Share This