Toronto fyrer stjernepianist for støtte til østukrainske oprørere

Valenitna Lisitsa Foto: Michael von Aichberger

Valenitna Lisitsa Foto: Michael von Aichberger

Ukraine/Canada: Den ukrainske verdensstjernepianist Valentina Lisitsa er blevet fyret af Toronto Symphony Orchestra (TSO) på grund af sine ”offensive og provokative bemærkninger.” på de sociale medier. Det skriver WQXR, New York public radio på sit website. SE LISITSA SPILLE MÅNESKINSSONATEN AF BEETHOVEN.TSO`s præsident Jeff Melanson begrunder fyringen af Lisitsa med hendes ytringer.

”Valentina Lisitsas provokative kommentarer har overskygget de sidste koncerter, siger han ifølge The Star.

Valentina Lisitsa har en Twitter konto, hvor hun gentagne gange har udtrykt sin støtte til de prorussiske oprørere i Østukraine.

Lisitsas konto bliver fulgt af 9.000 mennesker og bliver ofte opdateret med kritiske indslag omkring situationen i Ukraine, ”de vestlige mediers ukritiske dækning af Ukraine konflikten” samt indslag om ”ukrainske neo-nazister”.

Valentina Lisitsa som blandt andet skulle spille Rachmaninoff`s koncert for klaver no.2 med TSO i morgen og torsdag, beskylder orkestret for at udøve censur.

”Toronto Symphony skal betale mig for ikke at spille, blot fordi jeg har praktiseret min ytringsfrihed, siger Valentina Lisitsa.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

 

Lisitsa er en af verdens største pianister og blandt de mest sete pianister på internettet. Fyringen af Lisitsa har skabt protester, ikke kun i Østukraine, men også på de sociale medier, hvor Lisitsas fans forlanger, at hun bliver genansat. ota

Share This