Topmøde i Bratislava modtaget med blandede følelser i Centraleuropa

Visegrad landene

Visegrad landene

EU: De centraleuropæiske medier vurderer EU uformelle topmøde i Bratislava med blandede følelser. Det eneste håndgribelige resultat er EU hjælp til Bulgarien til beskyttelse af den tyrkisk-bulgarske grænse samt enighed om ikke at tillade en ny ukontroleret migrationsbølge, som det skete sidste år, skriver den slovakiske avis Sme.

”Bratislava har oplevet et topmøde med modstridende holdninger og skuespil omkring enhed. Der var ingen forventninger til afgørende beslutninger, og disse kom heller ikke. I stedet for en diskussion om nye visioner for Europa, diskuteredes beskyttelsen af de europæiske grænser, skriver Sme.

Ifølge den slovakiske avis Pravda har det centraleuropæiske samarbejde Visegrad V4 præsenteret en plan, hvor EU`s migrationspolitik skal være baseret på en ”fleksibel solidaritet”, som overlader beslutninger og bidrag til løsningen af migrantkrisen til nationale parlamenter.

Det polske nyhedsbureau PAP citerer den polske premierminister Beata Szydlo, som udtrykker glæde over V4 landenes forslag, som ifølge hende vil komme til påvirke EU og vil være medvirkende til, at EU kan komme i gang med reformerne.

Den ungarske premierminister Viktor Orbán betegner Bratislava topmøde som ligegyldigt, da det ifølge ham ikke lykkedes at ændre EU`s ”selvdestruktive og naive” migrationspolitik.

Ligeledes den italianske premierminister Mateo Renzi var ifølge medierne ganske utilfreds med resultaterne af mødet, da EU`s 27 lande ifølge ham ikke var i stand til at levere et bud på løsningen af migrationskrisen. Ifølge det italianske nyhedsbureau Ansa, afviste han endda at opholde sig på samme podium med Angela Merkel og den franske præsident Francois Hollande, ota

Share This