Tjetjensk leder som filmstjerne igen, denne gang som skurk

Ramzan Kadyrov  Foto: Goverment.ru

Ramzan Kadyrov Foto: Goverment.ru

Rusland: Alt tyder på, at den tjetjenske leder Ramzan Kadyrov er ved at skabe sig en tilværelse som skuespiller. Efter annonceringen af en actionfilm, hvor Kadyrov spiller en helt, er en ny film med Kadyrov i hovedrollen dukket op. Denne gang dog uden Kadyrovs samtykke. SE FILMEN Dokumentarfilmen ved navnet The Family er lavet af bevægelsen Åben Rusland af tidligere oliemagnat Mikhail Khodorkovsky, og Ramzan Kadyrov bliver i filmen beskyldt for at forvandle Tjetjenien til en feudalistisk stat.

I filmen bliver Kadyrov blandt andet beskyldt for at styre Tjetjenien med hård hånd. Filmen fremstiller Tjetjenien, som en stat uden lov og orden,og en stat, hvor krænkelser af befolkningens rettigheder er en hverdag. Enhver borger i Tjetjenien kan ifølge Khodorkovsky blive slået, kidnappet eller dræbt.

”Vores opgave var ikke blot at vise den aktuelle situation i landet, og til at analysere årsagerne og mulige konsekvenser. Hvad der er vigtigst, er at søge en løsning, siger Mikhail Khodorkovsky om filmen. ota

https://youtu.be/krXLTNNeNZs

Share This