Tjetjenere kæmper i Ukraine, på begge sider

Kampene i Østukraine  Foto: South Front

Kampene i Østukraine Foto: South Front

Ukraine: Tjetjenske mænd kæmper i stort antal på begge sider af den ukrainske konflikt. De som ønsker at hævne den russiske intervention i Tjetjenien på den ukrainske side, de loyale over for den tjetjenske leder Ramzan Kadyrov på de prorussiske separatisters side. Det skriver The Guardian.Ifølge The Guardian, som henviser til kilder blandt tjetjenere på begge sider af konflikten, kæmper blot på de prorussiske separatisters side omkring 300 tjetjenere.

På den ukrainske side har tjetjenere dannet to batalljoner. Ifølge en tjetjenesk kilde, som kæmper på den ukrainske side, er deltagelse i kampene i Ukraine langt vigtigere for Tjetjenien end for eksempel at deltage i kampene i Syrien.

”Hvorfor kæmper tjetjenere for IS? Hvorfor kæmper de mod kurderne, som intet har gjort os? Eller om byen Kobani, som vi aldrig har hørt om? Det er ikke tjetjensk krig. Her i Ukraine er det en krig for tjetjenere. Hvis vi bekæmper Rusland her, er vi tættere på at befri vores land, siger personen til The Guardian. ota

Share This