Tjekkiske politikere enige: Ingen flygtningekvoter, ingen visumfrihed til Tyrkiet

Tjekkiets hovedstad Prag Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiets hovedstad Prag Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Det er kun sjælden, at alle politiske partier i den politiske skala i Tjekkiet er enige. Det sker ikke desto mindre i disse dage, hvor Europa Kommissionen har luftet en tanke om en plan om obligatoriske flygtningekvoter, hvor et afslag vil koste 250.000 euro per afvist flygtning. Samme modstand møder forlydender om, at Europa Kommissionen ønsker at vedtage en betinget ordning om visumfri aftale med Tyrkiet, skriver den tjekkiske nyhedsserver iDnes.

”Tjekkiets regering afviser både flygtningekvoter og bøder for deres manglende opfyldelse. Med hensyn til Tyrkiet, her kan visumfri regime kun realiseres, hvis landet opfylder alle betingelser, siger den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka.

Ifølge BBC ønsker Europa Kommissionen på at møde onsdag at vedtage en betinget aftale om visumfri ordning mellem Tyrkiet og EU. Denne vil give tyrkerne visumfri indrejse til EU, foreløbigt uden at Tyrkiet opfylder alle betingelser, som er nødvendige for at opnå sådan en aftale.

”Et af EU`s største problemer i de seneste år er en manglende overholdelse af de regler medlemslandene tidligere er blevet enige om. En betinget visumfri aftale med Tyrkiet er en fortsættelse af denne tilstand. Vi afviser i den nuværende situation denne aftale, siger næstformand i det kaonservative parti TOP 09, Marek Zenisek til iDnes.

”Det er uccaptabel, at 75 millioner stor muslimsk land, som bevidst samarbejder med Islamisk Stat får fri adgang til Europa og Tjekkiet. EU er ikke længere en sammenslutning som varetager europæiske borgeres interesser, men er blevet en diktatorisk organisation, siger parlamentsmedlem for partiet Usvit, Miroslav Lidinsky. ota

Share This