Tjekkiske og slovakiske EU parlamentsmedlemmer forlanger undskyldning fra Juncker

Jean Claude Juncker Foto- European People's Party

Jean Claude Juncker Foto- European People’s Party

Tjekkiet/Slovakiet/EU: Europa Kommissionens formand Jean Claude Junckers udtalelse om den kubanske leder Fidel Castros død skaber vrede i Tjekkiet og Slovakiet, skriver den tjekkiske tv-kanal CT24.

Jean Claude Juncker kaldte i anledning af Fidel Castros død Castro for “en helt for mange” og har på forespørgsel af CT24 via sin talsmand betegnet Fidel Castros støtte til russernes invasion i Tjekkoslovakiet i 1968, som noget der skal bedømmes fra et globalt synspunkt og ikke snæversynet.

De tjekkiske og slovakiske europarlamentsmedlemmer betegner repressioner under Prags forår som en europæisk tragedie. Castros støtte til Moskva viser ifølge dem ganske klart, at han har været på historiens forkerte side.

Jean Claude Juncker skal derfor enten skriftligt eller mundtligt tage en klar afstand fra sine udtalelser.

“Begivenhederne under Prags forår og efterfølgende sovjetiske repression er langtfra et snæversynet realitetssyn. For tjekkoslovakiske statsborgere, som blev underkastet mange års diktatur, betød det meget mere. Statsborgere af nuværende Tjekkiet og Slovakiet bærer fortsat ar fra den brutale totalitære regime, skriver parlamentsmedlemmerne til Jean Claude Juncker. ota

Share This