Tjekkisk strygekvartet samt metal fra Polen og Rusland på vej til DK

Stamic Kvartetten Foto: Stamic Kvartetten

Stamic Kvartetten Foto: Stamic Kvartetten

Vi er alsidige på Mr. East og anbefaler tre koncerter med musikere fra Central – og Østeuropa

Af Kim Halling Mortensen

 Stamic Quartet

Lørdag d. 8. oktober åbnes dørene i Det Kongelige Biblioteks Dronningesal for den velrenommerede tjekkiske strygekvartet, Stamic Quartet (på tjekkisk Stamicovo kvarteto). Kvartetten er opkaldt efter komponisten, Jan Václav Antonín Stamic, 1717-1757. I sit senere tyske liv kendt under navnet Johann Wenzel Anton Stamitz. Stamic Quartet dannedes i 1985 og har siden haft skiftende besætninger. De har optrådt i over 50 lande og modtaget fornemme priser for enkelte af deres indspilninger. Koncerten forventes at byde på følgende repertoire ( ifølge oplysninger far den tjekkiske ambassades hjemmeside):

  1. Janáček: String Quartet No. 1, Kreutzer Sonata
  2. Nielsen: String Quartet No. 2 in F minor, op. 5
  3. Dvořák: String Quartet No. 14 in A-flat major, Op. 105

Yderligere oplysninger kan søges på kvartettens hjemmeside: http://www.stamicquartet.cz/index.html

Billetter kan købes via Billetlugen. Følg linket her: http://www.kb.dk/da/dia/musik/2016/161008_stamic.html

Imperial Age

Imperial Age Foto- Facebook

Imperial Age Foto- Facebook

Søndag d. 6. november kan man for 170, – kr. bl.a. opleve de symfoniske metalmusikere fra russiske Imperial Age ved en koncert på Loppen i Christiania. Koncertens hovednavn er verdensberømte israelske Orphaned Land, der har gæstet Danmark flere gange. Tredje band til koncerten er det kinesisk-amerikanske kapel, Voodoo Kungfu. Russernes seneste album fra i år, Warrior Race, er blevet godt modtaget i metalkredse. En officiel video kan ses her: https://youtu.be/vwuOsEkoM8I

Yderligere oplysninger om koncerten her: http://loppen.dk/kalender/orphanedland

 

Behemoth

Er man til den mere ekstreme metal, så behøver polske Behemoth ingen introduktion. Gruppen har flere gange fejretBehemoth Foto- Facebook triumfer ved koncerter på bl.a. Copenhell , i Amager Bio og århusianske VoxHall. Ja, rent faktisk er Behemoth nok pt. den største polske musikalske eksportvare overhovedet på globalt plan. Deres seneste album, The Satanist, blev rost til skyerne (eller helvede om man vil) verden over. I Politiken høstede albummet de maksimale 6 hjerter. Desværre er det ikke som hovednavn de denne gang kommer til københavnske Vega. Svenskerne fra Amon Amath og Grand Magus pakker med deres populære mainstream vikingmetal og bluesmetal de polske herrer ind i en blød julepakke d. 18. december på Vesterbro. Men mon ikke polakkerne får lov til at spille mere end den gængse halve time, som er normen for et opvarmningsorkester? Man kan kun håbe på det.

Vi vender tilbage med mere om Behemoth og den store polske metalscene en anden god gang. Indtil da kan en af Behemoths ambitiøse videoer kan ses her.  OBS: Ikke for sarte sjæle!

Yderligere oplysninger om koncerten i Vega her: http://vega.dk/event/amon-amarth-22760

Share This