Tjekkisk topembedsmand opfordrer til brud af international lov

Hynek Kmonicek Foto: ZizouCZ

Hynek Kmonicek Foto: ZizouCZ

Tjekkiet: Direktør for den tjekkiske præsidentkontor for internationale anliggender Hynek Kmonicek kommenterer i et interview i det tjekkiske magasin Reflex situationen i Italien, som dagligt oplever en stor tilstrømning af migranter. Han kommer med et særpræget forslag til, hvordan man kan løse problematikken.

”Radikale kræfter vil synke bådene, uden at fortælle os, hvad der vil ske med menneskerne ombord. Vi kan naturligvis ikke lade mennesker dø for at mindske antallet af migranter. Dilemaet løser man kun ved at fohindre bådene i at tage af sted. Hovedparten af dem afgår fra en 60 kilometer lang bælte ved Libyens kyst. Vi har midler til at forhindre det, men hindrer os selv i at benytte disse midler, da de ville bryde international lovgivning. Vi må nemlig ikke træde i Libyens farvand uden samtykke af Libyens regering. Problemet er, at Libyen har tre regeringer, dvs. at det ikke kan lade sig gøre at få en tilladelse. Migration kan derfor ikke forhindres uden brud af international lov, siger Hynek Kmonicek og fortsætter.

“Jeg vil med sikkerhed stemme for en enkelt gang at bryde international lovgivning og træde ind i Libyens farvand. Hvis der virkelig sidder en kvart million mennesker på Libyens kyst og venter på at komme til Italien, er det på tide, at vi gør det. Jeg forstår ikke, hvorfor italienske diplomater ikke hænger på kontorerne i Bruxelles og New York og forlanger denne løsning, siger Hynek Kmonicek.

Han mener, at man er nødt til at tage stilling til, hvad der er vigtigst.

”For mig har et menneskeliv den højeste værdi, derfor vil jeg stemme for en enkelt gang at bryde international lovgivning, siger Hynek Kmonicek. ota

Vildu læse flere af Hynek Kmoniceks analyser?

Share This