Tjekkisk premierminister afviser flygtningekvoter, et sagsanlæg kan komme på tale

Bohuslav Sobotka Foto- David Sedlecký

Bohuslav Sobotka Foto- David Sedlecký

Tjekkiet: Den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka afviser obligatoriske flygtningekvoter. Tjekkiet vil ifølge ham arbejde for en større opposition imod kvoterne, men er parat til at klage til Den Europæiske Domstol og udelukker ikke yderligere skridt, såfremt obligatoriske flygtningekvoter bliver vedtaget. Det sagde han søndag til den tjekkiske tv-station Prima.

Bohuslav Sobotka betegner obligatoriske flygtningekvoter som en føderalisering af asylpolitik i EU. De vigtigste argumenter imod kvoterne er ifølge Sobotka, at flygtninge søger imod lande med de bedste levevilkår samt lande, hvor de i forvejen har familie og venner.

Han håber, at der vil opstå en bredere koalition imod kvoterne og udover de fire centraleuropæiske lande Polen, Slovakiet, Ungarn og Tjekkiet peger på Frankrig, hvor man ligeledes afviser en obligatorisk omfordeling af flygtninge.

Tjekkiet vil ifølge Sobotka arbejde på, at flygtningekvoter skal forhandles i Det Europæiske Råd, hvor beslutningen kræver enighed og ikke i Ministerrådet, hvor beslutningerne bliver vedtaget ved et flertal. ota

Share This