Tjekkisk premierminister afviser dannelse af muslimsk kommunitet i Tjekkiet

Bohuslav Sobotka Foto- David Sedlecký

Bohuslav Sobotka Foto- David Sedlecký

Tjekkiet: Vi ønsker ikke en større muslimsk kommunitet i Tjekkiet. Det siger den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka forud for den tyske kansler Angela Merkels besøg i Prag torsdag til den tjekkiske avis Pravo.

“Vi har ikke en større muslimsk kommunitet her og sagt ganske åbent ønsker heller ikke, at der bliver dannet en større muslimsk kommunitet her, også af hensyn til de problemer vi ser omkring, siger han.

“Når vi ser på, hvem der oftest hjælper med organisering af terroraktioner, så er det for eksempel efterkommere af migranter, som kom til Europa for 15-20 år siden. Det rejser et spørgsmål, om vi over hovedet er i stand til en succesfuld integration af mennesker som har en anderledes kulturel- og religiøs baggrund, siger Bohuslav Sobotka.

Ifølge Bohuslav Sobotka er Tjekkiet og de andre centraleuropæiske lande i en anden situation end Tyskland, som under økonomisk vækst ikke havde arbejdere nok til sin industri og besluttede sig for at invitere gæstearbejdere fra Tyrkiet og Jugoslavien, da lande som Tjekkiet, Polen og Ungarn på daværende tidspunkt lå bag jerntappet.

Det førte til dannelsen af en stor muslimsk kommunitet i Tyskland, forklarer Sobotka, Angela Merkels nylige udtalelse om, at islam hører til i Tyskland.

Angela Merkel ankommer til Prag torsdag og skal udover Bohuslav Sobotka også mødes med den tjekkiske præsident Milos Zeman, som er kendt for sin klare afvisning af migration og flygtningekvoter. ota

Share This