Tjekkisk præsident besvarer kritik fra Bruxelles

Milos Zeman Foto: Miloslav Hamrik

Milos Zeman Foto: Miloslav Hamrik

Tjekkiet/EU: Eurokommissær Günther Oettingers kritik af den tjekkiske præsident Milos Zemans opfordring til at Tjekkiet skal afvise flygtningekvoter og ikke tage imod flygtninge afstedkom torsdag et øjeblikkelig svar fra Milos Zeman.

”Eurokommissær Oettinger skal passe sit arbejde og ikke blande sig i sager, han ikke har forstand på, siger Milos Zeman til den tjekkiske nyhedsserver Parlamentni Listy.

Günther Oettinger sagde onsdag, at Milos Zeman med sine pinlige udtalelser svækker Europa og gør grin af EU`s lovgivning, men det afviser Tjekkiets præsident.

”Hr. Oettinger er så vidt jeg ved kommissær for digitalisering. Ifølge min overbevisning burde han tage sig af det, han forhåbentligt har forstand på, dvs. digitalisering, og ikke blande sig i sager, han øjensynligt ikke har forstand på, siger Milos Zeman, som ligeledes afviser, at hans udtalelser krænker EU`s lovgivning.

”Jeg er ikke bekendt med, at Europa Parlamentet har vedtaget en lovgivning om obligatoriske flygtningekvoter. Det der bliver foreslået af Europa Kommissionen er ikke en lov, siger Milos Zeman. ota

Share This