Tjekkisk præsident anklager amerikansk ambassadør for korruption

Den tjekkiske præsident Milos Zeman Foto: David Sedlecký

Den tjekkiske præsident Milos Zeman Foto: David Sedlecký

Tjekkiet: Det er et hykleri, når den amerikanske ambassadør i Tjekkiet på den ene side kæmper mod korruption, og på den anden får gaver som tak for sin støtte til Barack Obama ved det seneste præsidentvalg i USA. Det siger den tjekkiske præsident Milos Zeman, skriver den tjekkiske nyhedsserver Tyden.

”Sponsorater kan man ikke regne for korruption, men når en sponsor efterfølgende får en diplomatisk post, kan vi tale om, at hr. Shapiro ( amerikansk ambassadør i Tjekkiet) selv er indblandet i korruption og at hans kamp imod korruption i Tjekkiet må betragtes som hyklerisk, siger Milos Zeman.

Milos Zeman giver samtidig udtryk for, at han er spændt på, hvem Andrew Shapiro skal sposorere ved det kommende præsidentvalg i USA og konstaterer lakonisk, at det er ganske muligt at, han ikke har mange dage tilbage på posten som USA`s  ambassadør.

Forholdet mellem Milos Zeman og Andrew Shapiro har i gennem længere tid været anspændt, især på grund af, at den tjekkiske præsident mener, at Shapiro blander sig i tjekkiske interne forhold. ota

Share This