Tjekkisk minister: EU topmøde 24 timer hver dag, indtil krisen er løst

Andrej Babis her med sin kone Foto: David Sedlecký

Andrej Babis her med sin kone Foto: David Sedlecký

Tjekkiet: EU burde holde et topmøde 24 timer dagligt, indtil den nuværende migrantkrise er løst. De europæiske politikere skal tage sig sammen og endelig udrette noget, siger den tjekkiske finansminister Andrej Babis i et interview med den tjekkiske avis Pravo.

“Migrantstrømmen skal stoppes, ikke blot mindskes, og Schengen grænsen må fungere på samme måde, som den gør mellem Slovakiet og Ukraine eller Ungarn og Serbien, siger Andrej Babis og tilføjer:

“Det kan ikke være rigtigt, at der i Izmir ser politiet på at der bliver handlet med gummibåde, når Tyrkiet får tre milliarder euro fra EU.

Han peger på, at det er Tyskland, der må tage sig af de migranter, der allerede er i Europa.

“Det er Tysklands problem, og de siger, at de kan klare det, så de skal ikke forsøge at tvinge os deres beslutning, siger Andrej Babis, som understreger at det var Tyskland, der åbnede grænsen for de mange migranter, der er ankommet til Europa.

Han afviser ligeledes, at migranterne kan have en positiv virkning på den europæiske økonomi.

“Hovedparten er kommet hertil tilfældigt og er ubruelige, selv den tyske arbejdsminister har sagt, at heller engang hver tiende migrant er i stand til at udføre sit arbejde eller er tilstrækkeligt kvalificeret til at blive udlært, siger Andrej Babis, som afviser, at Tjekkiet vil tage imod nogen migranter. ota

Share This