Tjekkisk minister afviser diskreditering af polske madvarer

Andrej Babis her med sin kone Foto: David Sedlecký

Andrej Babis her med sin kone Foto: David Sedlecký

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Polen/Tjekkiet: ”Jeg har ikke ført nogen kamp mod import af polske fødevarer”. Det erklærer Andrei Babis, den tjekkiske forretningsmand, finansminister og formand for partiet ANO i et interview til det polske ”Gazeta Wyborcza”.

“Var det tilfældet, ville jeg ikke have opkøbt det polske firma ”Good Food”, siger Andrej Babis. Virksomheden opfylder ifølge Babis til fulde kravene om fødevaresikkerhed og endda mere til.

Sagen om de ”dårlige polske fødevarer” er, siger han, noget visse polske medier har opfundet.

Han udtaler sig i interviewet om en lang række andre emner. Heriblandt, at hans regering har fået langt bedre styr på den tjekkiske økonomi, at Ukraine langtfra er modent til EU-medlemskab og at han er stærkt imod EU-kvoteordninger for flygtninge.

Derudover mener han, at EU’s Schengen-grænse skal styrkes markant, at Grækenland aldrig burde have været medlem af euroen og Schengen, og at Tjekkiet i øvrigt ikke har interesse i at straffe Polen.

Er der problemer med demokratiet i Polen må den sag løses i dialog mellem regeringen i Warszawa og Kommissionen, mener den tjekkiske minister.

Share This