Tjekkisk magasin: Slut med nordisk venlighed over for flygtninge

Illustrationsfoto: Dinkum

Illustrationsfoto: Dinkum

Tjekkiet: Det tjekkiske magasin Tyden (Ugen) bragte mandag en artikel om de skandinaviske landes forhold til flygtninge og migranter. Mens Europa ikke kan finde fælles fodslag over for migranterne, er de skandinaviske lande i fuld gang med konkrete foranstaltninger, skriver Tyden.Magasinet beskriver forholdene i de enkelte skandinaviske lande og den måde, man tackler migrantkrisen på i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Danmark fylder en stor del i artiklen. Tyden citerer blandt andet Charlotte, som over for Extra Bladet beskriver sexuelle tilnærmelser ved toiletbesøg på et diskotek.

“Vi klagede til personalet, men blev beskyldt for racisme. Hvorfor hører vi kun om diskrimination af migranter og aldrig om, hvilke fornærmelser danske kvinder bliver udsat for, spørger Charlotte i artiklen.

Artiklen nævner ligeledes et diskotek i Sønderborg, som har valgt ikke at lukke besøgende, som hverken taler dansk, engelsk eller tysk ind.

Danmark, skriver magasinet, har fået 20.000 nye asylansøgere, det er det laveste antal i de skandinaviske lande, men langt mere end i Tjekkiet eller et af de andre centraleuropæiske lande.

Magasinet beskriver endvidere situationen i de andre skandinaviske lande og de seneste stramninger på flygtningeområdet og slutter polemisk med, at de skandinaviske foranstaltninger måske kan tjene til inspiration i Tjekkiet. ota

Share This