Tjekkisk kunstners værk af Saddam Hussein taget af udstilling i Tyskland

David Cerny Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/Tyskland(VIDEO): Et værk af Tjekkiets verdensanerkendte kunstner David Cerny er blevet taget af kunstudstillingen i Nordtyskland. Formentlig på grund af en nærliggende flygtningelejr, skriver den tjekkiske nyhedsserver Echo24.

Værket ved navnet Shark stammer fra 2005 og er en statue af Saddam Hussein liggende i formaldehyd.

Der er ifølge David Cerny ikke kommet nogen officiel forklaring fra galleriet NordArt, hvor værket var udstillet, men han formoder, at beslutningen skyldes en nærliggende flygtningelejr og en frygt for, at nogle af asylansøgerne kunne blive stødt over værket.

”Der ligger en flygtningelejr i nærheden, og der eksisterer en risiko for, at nogle af flygtningene kunne blive vrede over værket. Det er, hvad jeg har hørt. Jeg har kun fået sporadiske informationer, ingen officielle, siger David Cerny, som sammenligner fremgangsmåden med tiden under kommunismen.

”Så vidt jeg ved, så er det sket på baggrund af instrukser fra politiet. Alt foregår på en ganske mærkelig måde, den slags, vi husker fra kommunismen. En kammerat ringer til en anden kammerat og en tredje kammerat handler, siger han.

Galleriet har over for Echo24 afvist at kommentere beslutningen.

”Man er nødt til at se udstillingen og forstå omstændighederne, siger Inga Aruov til Echo24. ota

 

Share This