Tjekkisk indenrigsminister: Nu er vi ikke længere mærkelige

Flygtninge i den ungarske hovedstad Budapest i september,   Foto: Attila Szervac

Flygtninge i den ungarske hovedstad Budapest i september, Foto: Attila Szervac

Tjekkiet: “Europa Kommissionen har endelig kritiseret Grækenland for, at landets hotspots ikke fungerer og at landet ikke beskytter grænsen som det skal. Vi har hele tiden peget på det problem, men de sagde vi var forkert på den. Lige pludseligt er det anderledes. Diskussionen i Tyskland og Norge har ændret sig og landene opfører sig anderledes, siger den tjekkiske indnrigsminister Milan Chovanec til den tjekkiske avis Pravo.Han peger på, at der fortsat kommer mere end 2.000 mennesker til Grækenland om dagen, og at Tyrkiet ikke opfylder den aftale, landet har med EU. Han mener EU skal træde i karakter og løse problemerne, inden det bliver for sent.

“Vi har set, hvordan Europa Parlamentet har grillet Polen, på grund af landets tilgang til nogle love. Samtidig er vi vidner til, at det bliver tolereret, at Grækenland ikke løser de problemer, landet skal løse, siger han.

Milan Chovanec håber, at den seneste tids udvikling og ændret holdning til migrantkrisen i især Tyskland, Sverige, Norge og Frankrig vil ændre EU`s tilgang, inden Schengen bryder sammen.

“Tidligere var solidaritet det eneste tema. Vi sagde naturligvis, men vi må også se på sikkerhed og enkelte landes interesser. I dag er vi ved at vende tilbage til en normal debat, siger Milan Chovanec. ota

Share This