Tjekkisk ekspert: Politisk korrekthed er skadelig, nemt at blive ekstremist i Sverige

I Visegrad landene mener man, at de vesteuropæiske lande er bundet af politisk korrekthed

I Visegrad landene mener flere politiske ledere, at de vesteuropæiske lande er hæmmet af politisk korrekthed

Tjekkiet: Den tjekkiske politolog og ekspert i internationale spørgsmål, Petr Robejsek, undrer sig over den politiske korrekthed, der hersker i EU. Manglende diskussion og eksistens af forskellige holdninger fører ifølge ham til mangel på viden, skriver den tjekkiske nyhedsserver Parlamentni Listy.

”Jeg er blevet beriget med et nyt udtryk for den politiske korrekthed, som bliver brugt i Sverige: menningskorridor (åsiktskorridor). Man er nødt til at tilpasse sig menningskorridoren, ellers er man ekstremist. Problemet ligger i, at menningskorridoren er så smal, at næsten alle kan blive betegnet som ekstremister, både fra venstrefløjen og højreføjen. Den slags har naturligvis en skadelig virkning på det svenske politiske system, mener Petr Robejsek.

Han peger på, at den politiske korrekthed begrænser den frie diskussion, noget som især ældre tjekkere kan nikke genkendende til fra det tidligere kommunistiske regime i landet, hvor det ikke var tilladt eksempelvis at kritisere det politiske system i landet.

”Hvem har ret til at sige at noget er sort, hvidt eller stribet. Taler vi om politisk korrekthed , taler vi i virkeligheden om en hypotese. Når vi kalder visse ting på en bestem måde, bliver de til dét vi kalder dem, siger Petr Robejsek.

Flere af de centraleuropæiske ledere har i forbindelse med den nuværende migrantkrise udtrykt, at diskussionerne om migrantkrisen er i de vesteuropæiske hæmmet af politisk korrekthed, som bremser en saglig diskussion og løsning af problemerne. En af dem er den ungarske premierminister Viktor Orbán.

“Det er forbudt at sige sandhed i Europa i dag, sagde han blandt andet ved en tale i anledning af Revolutionsdagen i Ungarn tirsdag.

Læs også en leder i Dagens Nyheter om emnet “åsiktskorridor”. ota

https://youtu.be/EbINrdyAXlE

Share This