Tjekkisk avis: Unge vesterlændinge flytter til Tjekkiet

Tjekkiets hovedstad Prag Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiets hovedstad Prag Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Høj arbejdsløshed, frygt for migranter og lavere sikkerhed i hjemlandene får et stigende antal unge vesterlandinge til at flytte til Tjekkiet, skriver den tjekkiske avis Pravo, som henviser til en undersøgelse lavet af virksomheden Intrum Justitia.

Ifølge undersøgelsen er flere vesteuropæiske unge mellem 18 og 24 år i løbet af de seneste år flyttet til Tjekkiet og flere overvejer at flytte.

”Vi har ikke kun en høj arbejdsløshed, derhjemme er det også begyndt at være usikkert. De uberegnelige islamister, som studerer der og andre steder i Vesteuropa, alt ser ud som om de er integreret og lige pludselig spreder de døden, hvor de har lyst til, fortæller en ung spanier til avisen om en af grundene til at hans tjekkiske kæreste og han valgte at slå sig ned i Tjekkiet frem for Spanien.

Han er ifølge avisen ikke den eneste, der angiver den sikkerhedsmæssige situation som en væsentlig grund til et ønske om at flytte. Et større antal af unge tyskere er i den seneste tid flyttet til Tjekkiet, angiveligt fordi de mener, at Tyskland er ved at udvikle sig til et samfund, hvor sikkerhedsniveauet er ganske lavt.

Ifølge Tjekkiets Statistik er antallet af udlandinge i Tjekkiet steget 2,3 gange siden 2004 og er nået op på 184.500 personer fra andre EU lande, som har slået sig ned i Tjekkiet. ota

Share This