Ad

Tjekkiets premierminister: Vi vil hverken diskutere migration eller kvoter

Tjekkiets premierminister Andrej Babis Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Tjekkiet vil ikke ændre sin holdning omkring migration. Hverken hvad angår det tyske forslag til reform af asylsystemet, obligatoriske kvoter eller modtagelse af uledsagede børn. Punktum. Det siger Tjekkiets premierminister Andrej Babis forud for ministermøde i denne uge i et interview i den tjekkiske avis Pravo.

Tyskland vil på mødet introducere et nyt forslag til asylpolitik blandt andet baseret på kvoter, men Andrej Babis afviser på forhånd, at Tjekkiet overhovedet vil deltage i en diskussion.

“Vi vil ikke længere diskutere migration, den debat har vi klart afvist i 2018 og vi holder fast ved vores indstilling. Illegal migration er uacceptabel på samme måde som et forsøg på igen at indføre obligatoriske kvoter. Migration skal løses ikke ved at støtte menneskesmuglerne. Nogen skal på Europas vegne tale med Tyrkiet og aftale fortsættelsen af migrationsaftalen. En anden skal undersøge, hvorfor milliarder euro ikke er nok til, at Grækenland kan stoppe migrantstrømmen, siger Andrej Babis. ota