Tjekkiets glemte skat

Olomouc er en af Tjekkiets smukkeste byer, men turisterne har ikke opdaget det endnu

 Af Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Tjekkiets sjettestørste by Olomouc er en af Tjekkiets smukkeste byer, men til forskel for den tjekkiske hovedstad Prag eller for eksempel kurstedet Karlovy Vary (Karlsbad ) og andre tjekkiske byer, er det kun ganske få udenlandske turister, der har opdaget det.

Så ganske få, at det australske renommerede rejsebogsforlag Lonely Planet i flere omgange har udråbt Olomouc, som en af de mest oversete rejsedestinationer i verden.

Olomouc Foto: Ota Tiefenböck

Olomouc har nemlig mere eller mindre alt, til trods for sin forholdsvis beskedne størrelse. Massevis af seværdigheder, herunder en pestsøjle, optaget på Unesco listen over verdens kulturarv, interessante museer, mange gode og prisbillige restauranter og hoteller og en god mulighed for at tage på udflugt. Den nærliggende pilgrimssted Svaty kopecek, en bakke tæt på byens centrum, byder på en smuk barokkirke, som i 1995 af pave Johannes Poul II blev ophøjet til “basilica minor”.

Olomouc, som kun har omkring 100.000 indbyggere, har også et rigt natteliv med massevis af pubs og klubber, takket være byens universitet og de mange studerende, som studerer i byen.Vent ikke for længe, det er kun spørgsmål om tid, hvornår andre turister opdager Olomouc.

 

Mr.East sætter i september fokus på Tjekkiet. Har du besøgt interessante steder i Tjekkiet? Del dine oplevelser med Mr.East læserne. 

Share This