Tjekkiet vil ikke have flygtninge uden sikkerhedstjek

Illustrationsfoto: Mstyslav Chernov

Illustrationsfoto: Mstyslav Chernov

Tjekkiet: Tjekkiet vil ikke tage imod flygtninge, som ikke kan sikkerhedstjekkes. Landet har forpligtet sig til at tage imod 2.691 flygtninge fra Grækenland og Italien, men har foreløbigt kun taget imod fire personer. Kun 8.500 personer ud af 160.000 er foreløbigt omfordelt mellem EU`s medlemslande. Det sagde eurokommissær for migration Dmitris Avramopulos ved fredagens indenrigsministermøde i Bruxelles, skriver den tjekkiske magasin Tyden.

”Vi er blevet kritiseret af Europa Kommissionen for, at vi ikke er hurtige nok i relokationerne, diskussionen var ganske anspændt, siger den tjekkiske indenrigsminister Milan Chovanec, som understreger, at modtagelse af flygtninge i Tjekkiet vil ikke ske på bekostning af sikkerheden.

Tjekkiet fik henvist og har foreløbigt sagt ja til syv flygtninge ud 20 fra Grækenland og afvist 10 flygtninge ud af 10 fra Italien, da det ikke var muligt at tjekke deres identitet tilstrækkeligt. Ud af de syv flygtninge fra Grækenland er tre af dem ifølge Milan Chovanec forsvundet efter, at de fik kendskab til destinationslandet.

”Vi afviser kun de personer, som ikke kan tjekkes sikkerhedsmæssigt og beder grækere og italienere at give os anmodningerne sammen med informationer, som gør det muligt at tjekke personernes rette identitet, siger Milan Chovanec. ota

Share This