Tjekkiet minder Vaclav Havel med korte bukser-opdateret

Foto: Den Vaclava Havla

Foto: Den Vaclava Havla

Tjekkiet:(VIDEO)Det er i dag fire år siden, at Tjekkiets første og Tjekkoslovakiets sidste præsident Vaclav Havel døde. Havel mindes i Tjekkiet blandt andet ved at en række kendte og ukendte personer smøger deres bukser op.

”Vi blev inspireret af en episode fra en tidlig periode fra Vaclav Havels præsidentskab, hvor han i flere omgange viste sig i offentligheden iført alt for korte bukser, siger gruppen gruppen bag initiativet og opfordrer alle til at smøge bukserne op og på den måde vise ” at man hører til de mennesker som ikke er ligeglade med de værdier og idealer, som Vaclav Havel kæmpede for.

Korte bukser1De korte bukser refererer til Vaclav Havels begyndelse af hans politiske karriere, hvor han under inauguration i præsidentposten i 1989 mødte frem i alt for korte bukser, som blev bemærket over hele verden. Havel følte sig dog ikke stødt over bemærkningerne.

”Jeg forsøger altid at forklare, at mine bukser ikke er for korte, men blot trukket op. En hver mand ved, at man trækker sine bukser op ind i mellem, og at det tager lidt tid, før de falder på plads igen, sagde Vaclav Havel.

”Jeg må sige, at det næsten glæder mig. Jeg betragter det som en sød måde at grine af mig på.”

Vil man minde Vaclav Havel, og hans kamp for menneskerettigheder skal man ifølge gruppen “Kalhoty Vaclava Havla” smøge sine bukser op i dag og på den måde vise respekt for Vaclav Havel og de værdier, han har kæmpet for.

Flere udenlandske ambassadører, herunder også den danske ambassadør i Prag Anders Christian Hoppe deltager i dagens happening. ota

Den danske mabassadør i Prag Anders Christian Hoppe Foto: Den Vaclava Havla

Den danske ambassadør i Prag Anders Christian Hoppe Foto: Den Vaclava Havla

Share This