Tjekkiet afviser fortstat flygtningekvoter, de fungerer ikke, mener indenrigsminister

Illustrationsfoto Ggia / Wikimedia Commons

Tjekkiet: De europæiske flygtningekvoter duer ikke og løser ikke problemet med migration, da flygtninge alligevel rejser til det land, de ønsker at bosætte sig i og ikke bliver i det land de får henvist. Det er derudover svært at sikkerhedstjekke de anviste. Det siger Tjekkiets indenrigsminister Milan Chovanec skriver den tjekkiske nyhedsserver Novinky.

Han afviser, at Tjekkiet i den nære fremtid vil tage imod flygtninge, selvom landet, sammen med Ungarn og Polen, er blandt de tre lande, som eurokommissær for migration Dmitris Avramopulos har truet med sanktioner, hvis ikke de begynder at tage imod flygtninge.

Tjekkiet har foreløbigt kun modtaget 12 personer og vil ifølge ministeren holde fast ved sine strenge sikkerhedskrav. Han peger ligeledes på, at italienske og græske myndigheder ikke arbejder specielt effektivt.

“Vi har for trekvart år siden fået navne på 10 personer, men var ikke villige til at tage imod nogen af dem, da vores sikkerhedstjeneste karakteriserede personerne som risikable. Efterfølgende har Italien ikke henvist nogen til os. Jeg ser ikke nogen grund til at vi selv skal forlange nye anvisninger, hvis samarbejdsviljen mangler, siger Milan Chovanec.

Han peger ligeledes på, at Tjekkiet er ganske aktiv i andre sammenhænge og er blandt de lande som sender flest politimænd afsted for at hjælpe med beskyttelsen af EU`ydre grænser samt grænserne i Makedonien og Serbien. ota

Share This