Tidligere ukrainsk landsholdsspiller: ”Hvordan kunne jeg se folk i øjnene, hvis jeg var homoseksuel? ”

Oleksandr Aliev i kamp for Dinamo Kiev i 2012. Foto: Ilya Khokhlov

Oleksandr Aliev i kamp for Dinamo Kiev i 2012. Foto: Ilya Khokhlov

Den tidligere ukrainske landsholdsspiller i fodbold Oleksandr Aliev blev forleden adspurgt om rygter til sin seksualitet, hvilket udviklede sig til en svada imod homoseksuelle fra Alievs side.

Af Toke Møller Theilade

Den tidligere ukrainske landsholdsspiller Oleksandr Aliev har alle dage været en kontroversiel skikkelse. Ved siden af hans unægtelig store talent på en fodboldbane har rygter om alkoholisme og vold fulgt i hans kølvand, siden han fik sin debut for storholdet Dinamo Kiev tilbage i starten af 2000erne.

På det seneste er der derudover dukket rygter om Alievs seksualitet op, og torsdag adspurgte tv-kanalen ICTV 31-årige Aliev om de rygter, hvilket fik hovedpersonen til at se rødt.

”Hvad? Ligner jeg en bøsse?”, svarede Aliev, før han fortsatte: ”Jeg har to børn. Jeg bruger hver dag sammen med Luda [hans kæreste red.]. Hvordan kan jeg være bøsse? Jeg har børn, forældre og mange venner, hvordan skulle kunne jeg se dem i øjnene, hvis jeg var bøsse? Hvordan skulle jeg kunne give dem hånden?”

Aliev tilføjede derefter, at han fandt homoseksualitet uacceptabelt. ”Der er mange smukke piger. Jeg dater en pige, som jeg kan lide, og hun kan også lide mig. Når man ser det, hvordan jeg kan så være en bøsse? Ærlig talt, så anerkender jeg ikke engang den [seksuelle red.] orientering, og jeg forstår ikke hvordan mænd kan kneppe hinanden.”

Aliev mener selv, at rygterne om hans seksualitet er blevet spredt af hans kærestes eks, oligarken Sergey Panchenko, i et forsøg på at ødelægge Alievs ry.

I mellem 2008 og 2012 spillede Aliev 28 landskampe for Ukraine, og han har tidligere i sin karriere vundet to ukrainske mesterskaber med Dinamo Kiev.

Share This