Tidligere tjekkisk præsident vil have folkeafstemning

Tjekkiets tidligere præsident Vaclav Klaus  Foto: Wikimedia

Tjekkiets tidligere præsident Vaclav Klaus Foto: Wikimedia

Tjekkiet: Den tjekkiske regering skal enten udskrive valg eller afholde en folkeafstemning om flygtningekvoter, vedtaget af EU`s indenrigsministre mod Tjekkiets vilje. Det mener tidligere tjekkiske præsident Vaclav Klaus, som i tjekkisk tv retter kritik mod Tyskland, EU og den tjekkiske regering. Det skriver tjekkiske medier.”Det der er sket i Bruxelles tirsdag og onsdag var noget enestående. Det er afslutning af perioden, hvor man har leget demokrati, siger Vaclav Klaus.

Han siger, at den nuværende situation, hvor Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien skal indordne sig de flertalsbesluttede flygtningekvoter, skyldes Lissabon-aftalen, som han i sin tid, som landets præsident har kæmpet imod.

Han mener, at Tyskland på mange måder er skyld i flygtningekrisen, og at mange lande ikke tør at stemme imod Tyskland.

” Jeg har forudsagt det, og jeg er bange for, at vi i fremtiden skal indordne os igen og igen flertallet, hver gang, der er noget vigtigt, siger Vaclav Klaus.

Vaclav Klaus har tidligere i september igangsat en underskriftsindsamling imod flygtningekvoter, som i løbet af sin korte eksistens og til trods for flere hackerangreb, er blevet underskrevet af omkring 100.000 mennesker. ota

Share This