Tidligere tjekkisk præsident kommenterer Merkel, Juncker og Fabius

Vaclav Klaus i 2009 under Pavens besøg i Tjekkiet Foto: Ota Tiefenböck

Vaclav Klaus i 2009 under Pavens besøg i Tjekkiet Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Den tidligere tjekkiske præsident Vaclav Klaus kommenterer i et interview for den franske server Egalité et Réconciliation terror i Paris og den tyske kansler Angela Merkel, Europa Kommissionens formand Jean Claude Juncker og den franske udenrigsminister Laurent Fabius udtalelser omkring multikulturalisme, terror og Islamisk Stat, skriver Vaclav Klaus website.

  1. Den franske udenrigsminister Laurent Fabius sagde i 2012, at Bashar al-Assad ikke fortjener at have sin plads på jorden. Har den franske udenrigspolitik ikke leget med ilden, hvad angår krigen i Syrien?

Hr. Fabius stormundede udtalelser giver et perfekt billede af den tankegang, som har frembragt den mellemøstlige krise og som holder den i live. Vores europæiske verden har ingen moralsk eller anden ret til at bestemme, hvordan folk i de forskellige lande indretter deres liv. Vi ved for det meste alt for lidt om de historiske, ideologiske og religiøse rødder, som hersker i de pågældende lande og kan ikke tillade os at ødelægge dem, blot fordi vi ikke bryder os om dem. Verden er ikke til for at vi skal synes om den. Den udvikler sig anderledes, end globale sociale ingeniører forestiller sig. Verden er ikke deres legetøj eller laboratorium. Vesteuropa og USA har skabt den nuværende krise i Mellemøsten og er heller engang nu i stand til at indrømme sine fejl. De gør som om de altid har ret.

 

  1. Europa Kommissionens formand Jean Claude Juncker sagde, at EU i reaktion på angrebet i Paris ikke burde afvise migranter. Hvad vil De sige til ham?

 

Hr. Juncker har haft et lyst øjeblik. Det var mandagens et minuts stilhed. Det ville være dejligt, hvis han forlængede den længst muligt.

 

  1. Angela Merkel sagde i 2010, at multikulturalisme har fejlet. Hvad mener De om hendes modsatrettede udtalelser?

Hun mangler en hvilken som helst værdi- og idéforankring. Hun er en ren magtpragmatiker kombineret med en naiv messianisme. Hun løser problemerne tilfældigt, som de kommer, og er derfor ude af stand til at løse det grundlæggende civilisationsspørgsmål, som Europa står over for lige nu. Alt tyder på, at hun slet ikke fatter dybden af den kommende europæiske tragedie.

Offentliggjort i Egalité et Réconciliation og Vaclav Klaus website

Share This