Tidligere russisk storklub får ny ejer og ny strategi

Anzhi forsvarer Ali Gadzhibekov. Foto: Светлана Бекетова

Anzhi forsvarer Ali Gadzhibekov. Foto: Светлана Бекетова

Den russiske Premier League klub Anzhi er blevet solgt, hvilket betyder, at den tidligere stenrige klub også skal til at gå i en ny retning.

Af Toke Møller Theilade

Den russiske fodboldklub Anzhi, der er bedst kendt for at være stedet, hvor den legendariske camerounske angriber Samuel Eto’o slog sine folder efter, at han forlod Inter Milan tilbage i 2011, er blevet solgt til en ny ejer. Dermed forlader Suleyman Kerimov, manden, der financierede købet af Eto’o og en langt række andre stjerner, klubben som han købte i 2011.

Under Kerimov spenderede klubben fra Dagestan vanvittige summer på spillere i et forsøg på at nå til tops i europæisk fodbold, men i 2013 besluttede han at lukke for pengekassen, og de rød-grønne måtte sælge ud af arvesølvet, hvorfor Eto’o og de mange andre stjerner forlod klubben.

Anzhi rykkede siden ned, og i forrige sæson vendte de så tilbage til den bedste række, dog med et markant mindre budget. På trods af dette kunne klubben dog ikke undgå at stifte gæld, hvilket efterhånden har skabt så store problemer, at de kort efter jul måtte udsende et statement til fansene, hvori de gjorde det klart, at klubben endnu en gang måtte skære ned i spillerbudgettet.

”Kære fans! Vi må informere jer om, at på grund af en række årsager, herunder finansielle, så må FC Anzhi foretage ændringer i alle områder af klubbens aktiviteter. I den forbindelse er vi nødt til at sælge de bedste spillere fra FC Anzhi til andre klubber.”

Dagen efter meldte klubben så ud, at Kerimov havde solgt den til Osman Kadiev og firmaet Grandeko. De nye ejere har forpligtet sig til at dække klubbens gæld, og de har derudover svoret at udvikle fodbolden i Dagestan, hvilket skal gøres igennem en ny strategi, hvor områdets unge spillere får kortere vej til klubbens førstehold.

Kadiev, som er tidligere præsident i Dinamo Makhatjkala, Dagestans anden store klub, forventes at fortsætte det udsalg af profiler, som Kerimov startede. Den kosovoske landsholdsspiller Bernard Berisha har allerede forladt klubben denne vinter til fordel for de kaukasiske rivaler fra Terek Grosnij.

Share This