Tidligere præsident lancerer petition imod indvandring

Vaclav Klaus  Foto: DerHuti

Vaclav Klaus Foto: DerHuti

Tjekkiet: Tjekkiets tidligere præsident, Vaclav Klaus, har lørdag igangsat et nyt initiativ imod indvandring i Europa og opfordrer Tjekkiets regering “med alle midler at sikre landets sikkerhed og grænser”. Det skriver tjekkiske medier.“Jeg vil gerne understrege: vi er ikke ligeglade med andre menneskers problemer, som er et produkt af krige eller andre katastrofer, men – og det er ganske grundlæggende – vi er imod den offentlige manipulation og den falskskabte følelse af solidaritet med disse migranter, siger Vaclav Klaus.

Klaus initiativ blev allerede i løbet af de første to timer, den blev lagt på internettet, underskrevet af mere end 10.000 mennesker.

Underskriftsindsamlingen er dog i løbet af søndagen og dagen i dag kommet i vanskeligheder, da websitet www.protimigraci.cz er blevet udsat for flere hackerangreb.

Tjekkiets nuværende præsident Milos Zeman støtter Vaclav Klaus`initiativ, mens den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka mener, der skal andre midler til løsningen af flygtningekrisen.

“Vi har ikke brug for underskriftsindsamlinger, men til fælleseuropæiske initiativer til løsningen af krisen, siger Bohuslav Sobotka.

Ifølge den seneste undersøgelse foretaget af analysevirksomheden STEM, ønsker omkring 75 procent af tjekkerne at genoptage grænsekontrollen i Schengen lande. ota

Share This