Georgiens tidligere præsident udnævt til guvernør i Odessa

Tidligere georgiske præsident Mikheil Saakasjvili  Foto: Chatham house

Tidligere georgiske præsident Mikheil Saakasjvili Foto: Chatham house

Ukraine/Georgien: Georgiens tidligere præsident, Mikhail Saakasjvili er blevet udnævnt til guvernør i Odessa. Det skriver ukrainske medier.

Petro Porosjenko begrunder sin udnævnelse af Saakasjvili med, at han har ændret sit land  ”i retning af gennemsigtighed, effktivitet, anti-korruption, tiltrækkende for udenlandske investeringer, retfærdig rettergang, beskyttelse af borgernes rettigheder, demokrati”, noget som Porosjenko håber ”også vil ske i Odessa.”

Saakasjvili fik samtidigt med udnævnelsen ukrainsk statsborgerskab.

Saakasjvilis udnævnelse til guvernør i Odessa får straks kritik fra rigmanden og tidligere guvernør i Dnipropetrovsk, Ihor Kolomojsky.

”Jeg er ganske overrasket over Saaksjvilis udnævnelse, jeg er overbevist om, at han kun er en middlertidig figur. Han vil sikkert overlevere Odessa til Rusland, så vi skal kæmpe for at få det tilbage, siger han.

Saaksjivili er i sit hjemland Georgien efterlyst for blandt andet underslæb, magtmisbrug og politisk motiveret vold.

Der er foreløbigt ingen officielle reaktioner fra hverken Rusland eller Georgien. Sidstnævnte har dog tidligere protesteret over, at Saakasjivili, som er efterlyst i sit hjemland blev rådgiver for den ukrainske præsident Petro Porosjenko.

Georgien har tidligere anmodet om at få Saakasjvili udleveret, men det afviste Ukraine. ota

Share This