Syrere og irakere bliver også afvist nu

Migranterne på den makedonsk-serbiske grænse Foto: Ota Tiefenböck

Migranterne på den makedonsk-serbiske grænse Foto: Ota Tiefenböck

Makedonien: Det er ikke kun på den græske side af den græsk-makedonske grænse, at migranter strander. Tirsdag skriver den makedonske avis Dnevnik, at Slovenien er begyndt at returnere hundredvis af syriske og irakiske migranter, som derefter prøver at komme tilbage til Grækenland, men strander ved den lukkede grænse. Flere hundrede er ankommet til opsamlingslejren i iTabanovtse i Makedonien, tæt på grænsen til Serbien.

”Vi blev sendt tilbage fra Slovenien uden nogen forklaring,” fortæller en angiveligt irakisk migrant til avisen. Migranterne blev først anbragt i en kroatisk opsamlingslejr og derfra sendt til Serbien.

”Klokken fire i morges kom politiet og vækkede os og smed os på en bus. Jeg vil få store problemer hvis jeg vender hjem. Sandsynligvis slår de mig ihjel,” forklarede migranten, som nu vil forsøge at komme til Grækenland og få asyl dér.

Der sidder allerede omkring 700 afghanere iTabanovtse; afghanere som Serbien pludselig søndag nægtede at slippe ind, hvorefter Makedonien også lukkede for afghaneres indrejse.

Makedoniens udenrigsminister forklarer til avisen, at det sandsynligvis drejer sig om personer der har opholdt sig nogen tid i Grækenland, og som Kroatien derfor har nægtet indrejse.

På den græske side har græsk politi kørt syv busfulde afghanske migranter væk fra grænsen og sydpå, fortæller blandt andet det tyske magasin Focus. U.G.

 

Share This