Strandede migranter i Serbien marcherer mod den ungarske grænse

Illustrationsfoto: Niels Otto Pedersen

Illustrationsfoto: Niels Otto Pedersen

Serbien/Ungarn(VIDEO): Hundredevis af migranter fra Asien og Mellemøsten indledte lørdag en march fra den serbiske hovedstad Beograd mod den ungarske grænse. Samtidig indledte migranterne fredag en sultestrejke i protest mod lukningen af den ungarske grænse og forlanger fri passage til Vesteuropa, skriver den serbiske nyhedsserver In Serbia.

Gruppen består angiveligt af 200-300 personer, hovedsageligt unge mænd fra Afghanistan, Pakistan og Iran. Der opholder sig i øjeblikket omkring 3.000 strandede migranter i Serbien. Ifølge de serbiske myndigheder har derudover mere end 100.000 personer passeret gennem serbisk territorium siden januar. Migranterne kommer til Serbien illegalt via Bulgarien og Makedonien, men har ofte svært ved at passere grænsen mellem Serbien og Ungarn på grund Ungarns grænsehegn og skærpet bevogtning af grænsen.

Den serbiske socialminister afviser, at Serbien skal tage imod de mange illegale migranter blot fordi ”EU landene ikke er i stand til at finde en fælles løsning af situationen. ota

Share This