Ad

Støttedemonstrationer for Navalnyj ender med masseanholdelser

Alexej Navalnyj Foto: Bogomolov.PL

Rusland: I alt 5021 personer blev ifølge nogle russiske medier tilbageholdt søndag eftermiddag, da massevis af demonstranter i flere forskellige russiske byer gik ud i gaderne for at protestere mod fængslingen af ​​oppositionslederen Alexej Navalnyj. Myndigheder advarede på forhånd om streng straf for at deltage i uautoriserede demonstrationer.

I Moskva anvendte myndighederne hidtil usete sikkerhedsforanstaltninger. Der blev lukket metrostationer omkring Kreml, begrænset bustrafik og beordret lukning af restauranter og butikker. Politiet blokerede Kreml og FSB’s hovedkvarter på Lubjanka-pladsen, hvor demonstranterne oprindeligt var på vej til. Stort set hele metropolens historiske centrum var søndag lukket. Flere Navalnyjs samarbejdspartnere blev arresteret.

I Vladivostok var journalister kortvarigt blandt de tilbageholdte. Omkring hundrede Navalnyj-tilhængere gik ud på havet på isen, hvor de lavede bogstavet N og et udråbstegn ved hjælp af deres kroppe.

I Petropavlovsk-Kamchatsky og Khabarovsk blev også demonstreret. Talskvinde for indenrigsministeriet Irina Volkova sagde lørdag, at folk burde afstå fra protester på grund af den igangværende covid-19-epidemi. Enhver, der bliver fanget i strid med karantæneforanstaltninger, bliver udsat for strafferetlig forfølgelse, sagde hun. ota