Storbrand skaber uro i Aserbajdsjan

Op imod 120 huse er angiveligt beklædt med polyurethan i Baku  Foto: Facebook

Op imod 120 huse er angiveligt beklædt med polyurethan i Baku Foto: Facebook

Aserbajdsjan: 16 mennesker mistede livet ved en storbrand af en skyskraber i den aserbajdsjanske hovedstad Baku. Grunden til branden var billig og brandfarlig materiale på husets facade, skriver Radio Liberty.SE EN VIDEO AF DEN VOLDSOMME BRAND Husets facade var beklædt med polyurethan, en slags plast, som også andre huse i byen er beklædt med.

Det billige materiale skulle give byen mere international og pæn karakter ved de kommende Europæiske lege i Baku, som begynder den 12. juni, men som i stedet ender med at være et væsentligt problem for byens autokratiske præsident Ilham Aliyev.

Ifølge lokale myndigheder er op imod 120 huse beklædt med polyurethan som byens indbyggere nu forlanger fjernet og som de allerede er begyndt at fjerne der, hvor de kan komme til det.

Aserbajdsjans præsident Ilham Aliyev og byens myndigheder har ifølge Radio Liberty lovet at undersøge og fjerne alt brandfarligt materiale fra bygningerne efter 28. juni, når De Europæiske Lege er overstået.

Det er dog tvivlsomt, om præsidentens tilsagn vil blive tilfredsstillende for Bakus indbyggere, som har dannet en Facebook gruppe, som forlanger at de brandfarlige facader bliver fjernet med det samme og opfordrer folk til selv at fjerne dem. Gruppen har allerede 23.000 medlemmer.

”Vi skal af med disse idiotiske facader, vores liv er det værd, skriver gruppen blandt andet på Facebook.

Aserbajdsjan har angiveligt brugt 10 milliarder dollars på at afholde de kommende Europæiske Lege. ota

https://youtu.be/QrOEmWdVZJM

https://youtu.be/dYwiOLAlJe0

Share This