STATUS PÅ UKRAINE: KRIGEN ER VENDT MOD RUSLAND, SIGER PUTIN

Vladimir Putin Foto: Den russiske præsidents pressetjeneste

Vladimir Putin Foto: Den russiske præsidents pressetjeneste

Af Uffe GardelUffe

Ukraine:

Putin sagde forleden noget åbenlyst nonsens om en ”Nato-legion” i Ukraine. Men han sagde én ting til, som er meget vigtigere og meget farligere. Vi tager ham lige i langsom gengivelse:

”Vi snakker hele tiden om ”den ukrainske hær”.  Men hvem er det i virkeligheden, der kæmper mod hvem? Der er faktisk delvis officielle hærafdelinger… Men faktisk er dette ikke længere en hær, det er en udenlandsk legion, som i dette tilfælde er en udenlandsk Nato-legion, som naturligvis ikke  forfølger Ukraines nationale interesser (…) Det er helt andre mål, som er forbundne med en geopolitisk hensigt om at inddæmme Rusland, hvilket absolut ikke falder sammen med det ukrainske folks nationale interesser.”

Sådan var ordene fra Putin i mandags på et møde med studerende i Sankt Petersborg.

Det kan lyde som babbelab, men det Putin jo siger her, det er at styrkerne på den ukrainske side kæmper for at inddæmme Rusland – Natos gamle målsætning med Sovjetunionen.

Putins udtalelse er et afgørende brud  med den hidtidige officielle Kreml-linje, som har været at Ukraine fører krig mod sit eget folk. Nu fører Ukraine åbenbart krig mod Rusland. Den logiske konsekvens er, at det vil være helt legitimt for Rusland at gå åbenlyst ind i konflikten.

Share This