STATUS PÅ UKRAINE: EKSTREMIST TRUER PUTIN MED OPRØR OG MORD

StrelkovAf Uffe Gardel

UffeUkraine: Der er skam folk som er værre end Putin. Der er for eksempel Strelkov – oprørsstyrkernes leder med det smalle Clark Gable-overskæg, som i forsommeren fik mytisk heltestatus i Rusland.

Man talte om at han kunne blive en trussel mod Putin, hvis han gik ind i russisk politik. Siden forsvandt han, men nu har han for anden gang på kort tid ladet høre fra sig.

I et debatindlæg i et ekstremistmedie truer han Putin med al landsens ulykker, hvis ikke han kommer ”Novorossija” til undsætning – nu, lige nu.

Hvis Putin svigter, kommer der et nationalistisk oprør i Moskva. Putin kan blive udleveret til Haag-domstolen, hvis han da overhovedet slipper levende væk. Eller måske vil oprørsmilitserne i Donbass vende sig mod deres marionetregeringer.

Strelkov er ikke subtil. Han advarer direkte Putin om, at det kan gå ham som Milosevic i Serbien. Han endte som bekendt i Haag, hvor han døde af et hjerteanfald. ”Han vidste for meget”, skriver Strelkov, altså: han blev myrdet.

Strelkov giver også en interessant analyse af den militære situation. Tiden arbejder for ukrainerne, siger han; de vil bruge vinteren til at træne og opruste, og til foråret er det for sent, hvis man vil erobre ”Novorossija”.

Er der mening med galskaben? Vi får i hvert fald demonstreret at Putin har sluppet kræfter løs, som han ikke kan kontrollere. Vi bliver mindet om, at Putins efterfølger kan blive én der vil få os til at savne Putin. Men det er sådan set også i Putins interesse at vi ved det.

Share This