Statskup anklage ryster Makedonien

Den makedonske premierminister, Nikola Gruevski Foto: European Peoples Party

Den makedonske premierminister, Nikola Gruevski Foto: European Peoples Party

Makedonien: Oppositionsleder og leder af Socialdemokraterne i Makedonien, Zoran Zaev, er blevet anklaget for sammensværgelse sammen med udenlandske efterretningstjenester og for et forsøg på at kuppe den makedonske regering. Det skriver den makedonske nyhdestjeneste MIA.Zoran Zaev har fået indraget sit pas og er blevet beordret til ikke at forlade Makedonien.

Zoran Zaev afviser alle anklager, og betegner sagen som politisk. Anklagen skyldes ifølge ham regeringens frygt for offentliggørelsen af kompromitterende materiale, som beviser landets regerings deltagelse i kriminal aktivitet, som Zaev påstår at være i besiddelse af.

Sagen belaster den i forvejen spændte politiske situation i Makedonien. Den makedonske opposition har i næsten et år boykottet det makedonske parlament i protest imod Gruevskis påståede valgsnyd ved det seneste parlamentsvalg.

Den amerikanske ambassade i Skopje har udtrykt bekymring over ankalegen mod Zaev og opfordrer de makedonske myndigheder til at sikre en transparent behandling af sagen. ota

Share This